U organizaciji udruge Pegaz održan je ZELENI DAN, 04. lipnja 2019. godine (Put pod rebar 10) na kojem su sudjelovali i članovi SEFAC projekta s radionicom disanja i opuštanja pod nazivom "Priroda svjesnosti".


Izv. prof. Vanja Vasiljev i doc. dr. sc. Sven Maričić sudjelovali su sajmu sporta 100 miles of Istria, koji se je održao u Umagu 12.-14.04. 2019. gdje su promovirali projekt SEFAC, Fakultet zdravstvenih studija i Medicinski fakultet iz Rijeke.


U organizaciji Hrvatskog društva za hipertenziju, Hrvatskog kardiološkog društva te Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti održan je 07. ožujka 2019. godine, 29. simpozij pod naslovom: Hypertension highlights in 2019. Izv. prof. Vanja Vasiljev sudjelovala je u svojstvu pozvanog predavača, a SEFAC tim je ujedno promovirao SEFAC projekt i Medicinski fakultet.


Docent Maričić i SEFAC projekt:

NOĆ MUZEJA: Muzeji - inovacije i digitalna budućnost, 01. veljače 2019. godine, Rijeka.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijekom održavanja Dana Medicinskog fakulteta u Rijeci, 10-15. 12. 2018. godine članovi SEFAC projekta sudjelovali su u dobrotvornoj akciji darivanja krvi.

Noć istraživača, Tower centar Rijeka, 28.09.2018.SEFAC projekt na Korzu, 29.09.2018. Svjetski dan srca i međunarodni dan starijih osoba.


Međunarodni dan fizioterapije, 07.09.2018. Kristijan Zulle, mag. physioth.


Predstavljanje SEFAC projekta - Dan zdravih gradova

 

Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci mjerili su krvni tlak, razinu šećera u krvi i jačinu stiska ruke. Testovi za određivanje rizika od nastanka kroničnih bolesti provodili su se sa osobama koje nisu oboljele od kronične bolesti, da bi utvrdili postoji li rizik od nastanka bolesti.

 

Za građane svih životnih dobi organizirano je druženje i izvođenje vježbi pod vodstvom studenata Fakulteta zdravstvenih studija.

 

Projektni tim je istaknuo potrebu da se potakne svijest građana o značajnom problemu kroničnih bolesti (dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti) u Hrvatskoj i svijetu. Problem kroničnih bolesti može se spriječiti prevencijom, a ona se postiže promocijom zdravih životnih navika

U četvrtak, 24. svibnja 2018. godine u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, podmodula „Volonteri u parku“, u parku Mlaka te Sportsko-rekreacijskom centru Mlaka održao se niz aktivnosti povodom obilježavanja Dana zdravih gradova i Europskog dana debljine.

 

Organizatori aktivnosti su Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i Grad Rijeka, u suradnji s Medicinskim fakultetom u Rijeci, Fakultetom zdravstvenih studija Rijeka, Društvom za zaštitu životinja Rijeka i Kuglačkim klubom Rijeka.

 

Generalni cilj projekta Zdravih gradova je promicanje zdravijih ljudi u zdravijoj zajednici. Dan zdravih gradova obilježava se svake godine nizom različitih aktivnosti i prilika je za upoznavanje stanovnika i medija s brojnim i različitim sadržajima projektnih programa unapređenja zdravlja. 

 

Projektni tim s Katedre za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci predstavio je projekt SEFAC te provodio aktivnosti uključivanja sudionika u projekt. S građanima su vođeni razgovori o projektnim aktivnostima koje će se provoditi na području Rijeke, a više informacija o projektu mogli su dobiti iz promotivnih letaka, rollup banera i postera.Novi list: Prof. dr. Hein Raat: Pametne telefone i meditaciju koristit ćemo u prevenciji kroničnih bolesti

Download
Interview Dr. Raat.pdf
Adobe Acrobat Document 281.5 KB

Posjetite našu službenu facebook stranicu "SEFAC MEDRI" na kojoj možete pronaći najnovije sadržaje vezane uz rad na projektu.